Nieuwsbrief mei-juni 2023

foto een nieuwe lente - bloemen

Met je hoofd rechtop ga je dapper op avontuur.

Onzeker wat er komt, maar gelovend in jou vuur.

Heb alle vertrouwen in de stoere, sterke vrouw.

Niet die daar in de verte, maar die hier al in jou.

Vaker Vrolijk

Beste leden en sympathisanten,

Eindelijk de eerste sporen van de lente: de zon breekt door het grijze wolkendek, plantjes ontkiemen, kuikens breken uit hun ei, lammetjes mekkeren in de weide, schildpadden durven weer bovengronds te komen. We kunnen stilaan de winterjas een wasbeurt geven en de kleerkast onderwerpen aan een inspectieronde voor de hogere temperaturen. Fietstochtjes en wandelingen worden veel aanlokkelijker.

Een frisse start in de natuur geeft ons weer energie, we zijn klaar voor een nieuw begin: iets nieuws uitproberen, opruimen van uitpuilende kasten, meer bewegen, het menu aanpassen met verse inlandse producten...

Hierbij het programma van het Vrouwencentrum voor de maanden mei en juni. Let extra goed op de dag en datum van een éénmalige activiteit want die zijn niet altijd op onze gebruikelijke uitstapdag.

We wensen je een vrolijke lente,

Het redactieteam

Varia

Nieuw Digipunt

Het digipunt in het Vrouwencentrum kadert in een initiatief van de stad. Zie ook. https://www.sint-niklaas.be/onze-dienstverlening/geld-hulp-en-advies/digitaal-mee/digipunten

smartphone

Wil je iets doen op je computer of smartphone, maar weet je niet goed hoe? Heb je een vraag en kan je wat hulp gebruiken? Ben je onzeker en wil je niets verkeerds doen met je toestel? Dan kan je terecht bij één van onze digipunten! In een digipunt staat een vrijwilliger klaar om je gratis te helpen met digitale vragen.

Grosso modo gaat het over kleinere problemen m.b.t. digitale apparatuur. Dus niet over bijvoorbeeld de installatie van een server, belangrijke panne aan hardware…

Er wordt enkel hulp geboden aan toestellen die in het digipunt aangeboden worden.

Tijdstippen en reserveringen

Voorlopig is het digipunt VC geopend op vrijdagnamiddag van 13:30 – 16:30 mits reservatie. Indien er geen reservaties zijn, is het digipunt in principe gesloten.

Er wordt per probleem 30 minuten voorzien. Indien mogelijk en indien nodig kan dit uitgebreid worden.Reserveren kan via 0471 24 58 82 of digipunt@sint-niklaas.be

Leden kunnen ook reserveren via Nursel op de momenten dat ze in het VC aanwezig is. Bij reservatie: vermeld steeds de aard van het probleem, contactgegevens (naam, telefoon, email), de naam van het digipunt (indien niet via Nursel).

Openingstijden Vrouwencentrum:

dinsdag, woensdag en donderdag van 8.30 uur tot 16.30 uur.

Vrijwilligers gezocht!

vrijwilligers gezocht vrouwencentrum

Heb jij zin om de vrijwilligersploeg te versterken door bvb. eens een wandeling uit te werken in de zomermaanden, laat het ons weten.


Werkten mee aan dit nummer: Marie-Louise Van Raemdonck, Henriette Praet, Martine Bode, Chris Van den Bosch, Erna Vervaet, Willy Toté en Marleen Colyn voor de eindredactie, Nursel Tekin voor verzending.

Verantwoordelijke uitgever: Brigitte Van Kogelenberg, Nieuwstraat 34, Sint-Niklaas