Boekvoorstelling Imposter moeder

Vrijdag 9 juni

Hanan Challouki vertelt in haar pas verschenen boek over haar onzekerheden als hedendaagse actieve, jonge moeder. Hardnekkige vooroordelen en verwachtingen over het moederschap zijn deels cultureel bepaald maar ook deels universeel herkenbaar. Hierdoor is ouderschap niet altijd die roze wolk waar jonge mama’s van dromen. Daarom onderzocht ze kritisch clichés en uitspraken over het ouderschap. Ze kon terugvallen op haar eigen familieverleden. Haar (Marokkaanse) moeder bracht thuis tien kinderen groot. Op één generatie een schril contrast tussen moeder en dochter; tegelijk ook meer druk en vragen alom.

Imposter moeder cover

De auteur (29) studeerde af als master in de communicatiewetenschappen. Sindsdien heeft ze een indrukwekkend parcours afgelegd. Ze was o.a. medeoprichter van het mediaplatform mvslim, dat de beeldvorming over moslimjongeren wilde veranderen door inspirerende en positieve verhalen te delen. Ze stond mee aan de wieg van een marketingbureau dat ondernemingen helpt met campagnes die divers en inclusief zijn.

De illustraties in haar boek zijn van de hand van de bekende cartooniste Chrostin. Het boek is bij de lezing verkrijgbaar (€ 22,99) i.s.m. Boekhandel ’t Oneindige Verhaal.