Upload formulier liefdesverklaring aan Nederlandse taal

*
*
*
*
*
*
*
*

Tip: schrijf je liefdesverklaring eerst in Word of een andere tekstverwerker en knip en plak de tekst dan in onderstaand vak!

Mijn moedertaal! Het Nederlands (Vlaams)

Ik hou zoveel van jou. De taal die ik van jongsaf heb aangeleerd. Ik wou dat iedereen mij begrijpt als ik mijn moedertaal spreek!

Natuurlijk, dankzij, dat ik mijn moedertaal goed ken, kan ik gemakkelijker een andere taal aanleren en begrijpen.Stefan Peeters

Verliefd

In mijn kamer staat een oude Mechelse kast. Op de bovenste plank liggen al meer dan een halve eeuw twee stapeltjes brieven zusterlijk naast mekaar. Het ene stapeltje wordt samengehouden door een rood fluwelen lint. Het andere wordt getooid met een groene satijnen strik. Probeer niet om ze wat verder van mekaar te leggen …….. je krijgt meteen hommeles! Zij bestaan bij gratie van de mooie ode die hun brieven brengen aan de liefde en de overtuiging dit te doen in een prachtige Nederlandse taal. Zij eindigen steevast met “ik hou van jou” of “ik zie je graag”!

Op een dag krijgen zij gezelschap van een oude GSM. Zo’n mobieltje waar je nog enkel mee kon telefoneren of berichtjes verzenden. Het rode fluwelen lint is meteen geïntrigeerd bij het zien van al die lettertoetsen! Even proberen …… en berichtjes verschijnen op het scherm: A.U.B. ‘call me’ …. ik wil een ‘date’ met jou. Please … I love you en kan niet meer wachten. Jij bent mijn ‘darling’ zeker weten. Kiss you!

Weg ermee… met al haar krachten stoot het stapeltje brieven met het rode fluwelen lint de GSM van de plank. Stuk! Niet meer te gebruiken …. Wat dacht je GSM (lieve schat), zij begrijpt me niet? ……. Mis……. Ik versta je wel, maar doe het in ’t vervolg in een mooi Nederlands, ja!Anita Thys