mei 2021

Wandeling op recreatiedomein De Ster

Maandag 17 mei

foto Wandeling op recreatiedomein De Ster

Nadat het coronamonster lange tijd roet in het eten gegooid heeft, kunnen we jullie eindelijk nog eens een activiteit aanbieden.

Om het zo veilig mogelijk te maken hebben we voor een activiteit in openlucht gekozen, namelijk een wandeling in het recreatiedomein De Ster.

Dit provinciaal domein is ongetwijfeld voor niemand onbekend. Maar vandaag gaan we de verborgen hoekjes ontdekken.

Het wordt geen wandeling rond de put maar we verkennen vooral de bossen aan de buitenkant van het domein.

De wandeling is 5 km lang, dus ook haalbaar voor de niet-geoefende wandelaar. Langs het traject zijn er bankjes en ook de toiletten zijn open.

Hoe het met de opening van de horeca zit, dat is op dit moment nog koffiedik kijken. Voorzie daarom zelf een drankje.

Je kan kiezen hoe je komt: met de wagen, de fiets of met het openbaar vervoer. De wandeling start aan de parking Lange Rekstraat.

Wie met de bus komt, kan bus nummer 3 nemen aan het station van Sint-Niklaas op perron 9 om 13u38, aankomst Lange Rekstraat om 13u45. Deze halte heet Lange Rekstraat maar bevindt zich juist achter de hoek op de Heidebaan. Vanaf daar is het 5 minuten te voet tot aan de ingang.

  • Afspraak om 13u55 aan de parking van de ingang Lange Rekstraat 30, Sint-Niklaas of om 13u30 aan perron 9 van het station van Sint-Niklaas.
  • Wie met de bus komt gelieve Marie-Louise vooraf te verwittigen tel 0486608242 of e-mail mlvr@telenet.be.
  • toegang domein € 3 voor inwoners van Oost-Vlaanderen, € 1,5 voor 65-plussers.
  • Bij slecht weer gaat de wandeling niet door.

juni - oktober 2021

Wandeling naar de Boskapel Belsele

Maandag 21 juni

21 juni: start van de zomer en dus maken we op deze avond een midzomeravondwandeling van Belseledorp naar de Boskapel.

foto Wandeling naar de Boskapel Belsele

We vertrekken aan de kerk in Belseledorp en via het park van Belsele komen we langs rus-tige paden, trage wegels, midden door de velden en bossen aan de Boskapel, wijd en zijd bekend als bedevaartsoord.

Verscholen in de bossen van de Gouden Leeuw aan de Sinaaiwegel blijft de Boskapel een van de populairste Mariabedevaartsoorden van het Waasland.

Deze omgeving wordt ook de bezenkoek genoemd en staat bekend als wandel en fietsgebied.

De naam verwijst naar een legendarische herberg die iedere klant een krentenkoek bood bij het openen.

De vele banken nodigen ons uit tot een beetje rust vooraleer we onze wandeling hervatten. De afstand bedraagt 6 km.

Belseledorp is gemakkelijk bereikbaar zowel met de fiets langs de spoorweg, met De Lijn, bus 21 naar de kerk van Belseledorp (vertrek station Sint Niklaas, perron 4 om 18.17u of met de trein (vertrek station Sint-Niklaas om 18.26u) naar Belselestation, met de auto vindt u parking in het dorp en ook aan het station.

Nu nog hopen op een stralend weertje op deze langste dag van het jaar en dan wordt het zalig genieten !!! Van harte welkom !!!

  • We komen samen aan de kerk van Belsele om 19 u. Vandaar vatten we samen de wandeling aan.
  • Graag eigen drank voorzien en wandelschoenen.

Aperitieflezing

Zondag 10 oktober

De taal heeft mij een enorme vrijheid gegeven, die ik elke nieuwkomer gun. Durf te praten, wil ik tegen iedereen zeggen. Door de taal hoor je erbij! Mira Feticu
foto cover Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal

Begin dit jaar verscheen het boekje Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal, van de ravissante Nederlandse met Roemeense wortels Mira Feticu. Het boekje wordt, zowel in Nederland als in Vlaanderen, op heel veel lof onthaald.

Op uitnodiging van het Vrouwencentrum, komt Mira - tijdens de week van het Nederlands - meer bepaald op zondagochtend 10 oktober, naar de bib in Sint-Niklaas, voor een aperitieflezing.

foto van Mira Feticu

Maar daar laten we het niet bij: we roepen alle Waaslanders met een hart voor het Nederlands op, om op een half A4-tje, een hoogstpersoonlijke liefdesverklaring aan de Nederlandse taal te schrijven: rebels, poëtisch, romantisch, sarcastisch, cynisch, surrealistisch, revolutionair, ludiek, in dialoogvorm… alles mag, alles kan…

De mooiste verklaringen en quotes, zullen we laten illustreren door Waas (vrouwelijk) creatief talent. Dankzij jullie hulp kunnen we op die manier een mooie tentoonstelling samenstellen.

Insturen kan, vanaf 20 mei, tot en met 5 september. Komaan mensen, toon wat jullie in jullie mars hebben.