Bezoek tentoonstelling ‘zeldzaam en onmisbaar' Topstukken uit Vlaamse collecties

Vrijdag 23 februari 2024

Tentoonstelling Zeldzaam en onmisbaar flyer

‘Zeldzaam & Onmisbaar’ in het MAS neemt ons mee op een kunsthistorische wandeling langs verschillende parels uit Vlaamse collecties. Zo’n 35 grote en kleine musea, maar ook kerken, bibliotheken en particuliere verzamelaars geven de topstukken uit hun collectie tijdelijk in bruikleen. Middeleeuwse manuscripten, beroemde schilderijen van Hugo Van der Goes, Rubens, Jordaens, Ensor, Magritte en Bacon, beelden van Lucas Faydherbe en Henry Moore, maar ook kostbaar zilver, een aardglobe van Mercator en een zeldzaam meubel van Pierre Gole, de meubelmaker van de Franse koning Louis XIV, laten je niet onberoerd .

Stuk voor stuk zijn het werken die sinds 2003 zijn opgenomen in de Vlaamse Topstukkenlijst. Dat decreet zorgt ervoor dat topstukken die aan de criteria “zeldzaam en onmisbaar” voldoen, niet zomaar Vlaanderen mogen verlaten en dat ze zo goed mogelijk worden beschermd en bewaard. Normaal zou je heel Vlaanderen moeten doorkruisen om deze parels te kunnen zien. Hier kunnen we ze tijdelijk allemaal op dezelfde plaats bewonderen. Om 11u30 hebben we hier een afspraak voor een gegidste rondleiding.
OPGELET: Per tijdsslot zijn er maar een beperkt aantal tickets beschikbaar. Aangekochte tickets worden in geen geval terugbetaald door het museum! Dat betekent dat we pas tickets kunnen reserveren wanneer we het juiste aantal deelnemers kennen. Ook wie over een museumpas beschikt moet vooraf een ticket reserveren.

Hou er ook rekening mee dat je pas ingeschreven bent als je ook betaald hebt. Iedereen is welkom.