Culturele dagtrip naar antwerpen bezoek expo "Krasse Koppen" in kmska

Maandag 15 januari 2024

Wanneer gaat het Vrouwencentrum nu eens eindelijk het vernieuwde KMSKA in Antwerpen bezoeken ? Deze vraag kregen we de laatste tijd dikwijls te horen. En ja hoor, nu is het eindelijk gelukt. We bezoeken er de tentoonstelling ‘Krasse koppen’.

Krasse Koppen

In de 17de eeuw piekt de interesse voor de ‘tronie’, het oude woord voor gezicht. Kunstenaars als Peter Paul Rubens, Rembrandt en Johannes Vermeer zetten al hun talent in om het gelaat te schilderen. Het zijn vaak kleine werkjes, verbluffend geschilderd, getekend of gegraveerd. In deze intieme werken kom je dichter dan ooit bij de kunstenaar. Nooit eerder kwam het genre zo uitgebreid aan bod.

Voor deze expo brengt het KMSKA maar liefst 76 nationale en internationale topstukken samen, de meest sprekende exemplaren. Een deskundige gids leidt ons rond.
OPGELET: Per tijdsslot zijn er maar een beperkt aantal tickets beschikbaar. Aangekochte tickets worden in geen geval terugbetaald door het museum! Dat betekent dat we pas tickets kunnen reserveren wanneer we het juiste aantal deelnemers kennen. Ook wie over een museumpas beschikt moet vooraf een ticket reserveren.

Hou er ook rekening mee dat je pas ingeschreven bent als je ook betaald hebt. Iedereen is welkom.