Nieuwsbrief mei-juni 2024

Kalender

Varia

Openingstijden Vrouwencentrum: tijdelijk gewijzigd dinsdag en donderdag van 8.30 u tot 16 u. Woensdag enkel in de voormiddag. Momenteel is er geen vaste permanentie.

Het digipunt gaat gewoon verder op vrijdagnamiddag van 13.30 u tot 16.30 u Reserveren op 03/778 66 66. Vermeld zeker dat u naar het VC wil gaan.

Koffie na het markten

Koffie

Elke donderdagvoormiddag tussen 9 u en 11.30 u onthalen Daniella of Rita jullie heel hartelijk in het Vrouwencentrum. Zij bedienen je graag als je een koffie of thee bestelt tegen € 1,5. Een gezellige babbel hoort er bij. De mooie aquarellen van Denise De Cock zijn nog steeds te bewonderen in de ontmoetingsruimte. In september komen er nieuwe werken, en ditmaal van 2 leden van het Vrouwencentrum.

Voorlopig kan je enkel op deze momenten persoonlijk komen inschrijven voor een activiteit. Op andere momenten zijn er cursussen bezig in het Vrouwencentrum of is de permanentie niet verzekerd.


Lezing "Vrouwen in de literatuur"

Dinsdag 4 juni om 19.30 u

Lezing "Vrouwen in de literatuur" door Rein Janssens (deze lezing werd in 2023 in het VC gegeven, maar voor wie het gemist heeft....).

Locatie: Muziek- en cultuurcafé De Gouden Poort, Grote Markt 16, 9100 Sint-Niklaas georganiseerd door vzw De Vlieger en ism Boekhandel het Oneindige Verhaal ondersteund door het Literatuur Fonds, Auteurslezingen

Met de lezing ‘ De vrouw in de literatuur’ willen de organisatoren hulde brengen aan Veerle Van Bellingen die dan een jaar geleden overleden is als slachtoffer van een fietsongeluk. Omdat ze een fervente lezer was leek het hen mooi haar op deze manier te herdenken. Geen inkom, maar aanwezigen kunnen een vrije bijdrage geven voor Rondpunt vzw, dat ijvert voor een goede opvang en ondersteuning van alle betrokkenen bij een verkeersongeval.  https://www.rondpunt.be/nl/

In de lezing ‘De vrouw in de literatuur’ gaat Rein Janssens op zoek naar het beeld van de vrouw in de literatuur (doorheen decennia en verschillende culturen). Zij vertelt aan de hand van relevante thema's (emancipatie, ongelijkheid, liefde, moederschap, seksualiteit e.a.) over auteurs en personages die met deze thema’s worstelen.


Onder voorbehoud al te noteren

dinsdag 9 juli: uitstap naar Fort Liefkenshoek in het vernieuwde belevingscentrum. Met de waterbus vertrekken vanuit Kruibeke.


Datum Vredefeesten 2024

zaterdag 7 en zondag 8 september. Vrijwilligers nodig voor de pannenkoekenbak. Wordt vervolgd.


Een toemaatje: Haiku

Drie lijntjes, meer heeft zo’n gedichtje niet om het lijf. Maar pas op, je moet wel de lettergrepen tellen, en in het Engels is dat niet zo gemakkelijk! Sfeer scheppen en een verrassend einde, dat was de opdracht voor de leerlingen van de Engelse conversatie.

April

Unsteady weather

Wind, sun, rain, all in one day

Start working in the garden


A nightingale flies

up and down above the fields

singing a love song

Bezoek Brussels ParlementDe website wordt met veel zorg opgemaakt door Denis Inghelbrecht. Bedankt, Denis!


Werkten mee aan dit nummer: Brigitte Van Kogelenberg, Marie-Louise Van Raemdonck, Henriette Praet, Chris Van de Bosch, Joke Maes, Willy Toté en Marleen Colyn voor de eindredactie.

Verantwoordelijke uitgever: Brigitte Van Kogelenberg, Nieuwstraat 34, 9100 Sint-Niklaas