Nieuwsbrief mei-juni 2022

foto een nieuwe lente

de treurwilg kleurt alweer lichtgroen
als teken van een nieuw seizoen
alsof je de tijd schoon kunt wassen

weer als nieuw vol hoop en kleur
alle verdriet, alle narigheid verdwenen
weggewaaid, verbleekt in de zon

geen geruzie of oorlogsgeluid
maar een merel die ’s morgenvroeg fluit
en spelende kinderen op het gazon

Rita Arends

Beste lezer,

April 2022 is, net als april 2020 toen corona volop omgangsbeperkingen oplegde, uitzonderlijk zonnig verlopen. Na een lastige periode krijgen we weer kansen om meer mensen te ontmoeten, erop uit te trekken, een terrasje te doen, rond de tafel te zitten voor een vergadering...

Juist door het gemis ervan, hebben we met z'n allen de betekenis mogen ervaren van warme contacten.

Deze morgen mochten we in het Vrouwencentrum genieten van een overheerlijke brunch, gezellig bijeen in de ontmoetingsruimte. Wat was dat lang geleden!

Sommige mensen aarzelen nog of zijn het niet meer gewend om het sociale en culturele leven te hervatten, vinden het comfortabeler, hebben een andere hobby gevonden of zijn minder mobiel geworden of...

Ikzelf heb het gevoel dat het leven weer eens zo snel is opgestart: uitgestelde familie- en vrien-denbijeenkomsten, voorstellingen in de schouwburg, voordrachten en lezingen, groepswandelingen, schoolfeesten, cursussen, tentoonstellingen... Het is precies allemaal: nu of nooit, zo intens.

Ik denk dat het zinvol zou zijn om mezelf tot de orde te roepen en die gulzigheid een beetje leer om te buigen naar "Rustig aan, maak een keuze, sta even stil bij dit moment en geniet. Stel je grenzen, leer doseren. Denk eerst eens na vóór je toezegt".

En zo moet er van alles wat zijn. Ieder mens is eigen-aard-ig. Hoera!

Geniet van deze nieuwsbrief en we zien je graag komen.

De redactie

Wij zoeken een vrijwilliger voor "koffie na het markten".

Kan je je op donderdagvoormiddag vrijmaken om in het VC aanwezig te zijn om koffie/thee te bedienen, een praatje te maken met degenen die komen?

Elke donderdag van 9u00 tot 12u00 is IEDEREEN van harte welkom!

Er is koffie/thee verkrijgbaar (€1,5). Spreek daar gerust af met vrienden, mede-cursisten...

Aan te bevelen

8 mei 2022

Het Internationaal Comité uit de Nieuwstraat nodigt ons uit voor deze voorstelling.

Belgen en migranten uit Rusland, Kazachstan, Oekraïne en Portugal willen, door middel van dit sprookje, de boodschap brengen dat iedereen recht heeft om anders te zijn (huidskleur, religie, seksuele geaardheid...)

foto afdiche Het poppentoneel-Het lelijke eendje

Gratis inkom.

Meer info: anastassiya@icvzw.be

Om reeds te noteren

Braderij in de Nieuwstraat, gekoppeld aan de Vredefeesten op zaterdag 3 en zondag 4 september.

Digipunt

logo Digipunt

Samen met Digipunt (antwoorden, hulp en advies voor je computer of smartphone) van de stad Sint-Niklaas willen we een open moment creëren waarop je terecht kan in het Vrouwencentrum. Is er nood aan een sessie elke week, om de veertien dagen of elke maand, zullen we bekijken naargelang de vraag van de deelnemers. Geen les maar vragen en zoveel mogelijk antwoorden.

We starten met 2 pilootnamiddagen op woensdagen 19 en 26 januari 2022 van 14 tot 16 uur. Aangezien we nog in corona-periode zitten, vragen we om vooraf in te schrijven en zetten we het aantal inschrijvingen per namiddag op maximaal 6 personen. Inschrijven kan via: vzwvrouwencentrum@skynet.be of 03/777 97 00. (!! Vrouwencentrum is gesloten tijdens de Kerstvakantie van 24/12 tot en met 9/1)