Lichtmis

Donderdag 2 februari 2023

Lichtmis is een oeroude en christelijke klassieker. Tijdens Lichtmis wordt namelijk het moment herdacht waarop Maria en Jozef hun eerstgeboren zoon, als licht van de wereld, opdragen aan God.

Foto traditionele pannenkoeken Foto traditionele pannenkoeken

Traditiegetrouw worden op deze dag in het Vrouwencentrum de pannekes warm gemaakt voor overheerlijke pannenkoeken . Ook dit jaar nodigen wij jullie uit om te komen smullen en te genieten van een leuke namiddag en als men pannenkoeken zegt, zegt men ook lekkere koffie.

Bestuurslid Daniëlle van Anfiteatro komt dan ook wat meer vertellen over “koffie“. 90 jaar geleden ontwierp de Italiaan Alfonso Bialetti het klein, alom gekende koffiezettertje, de “Bialetti“, sindsdien in bijna ieder Italiaans huishouden te vinden. Jullie krijgen dan ook de gelegenheid om hier iets meer over te vernemen en deze manier van koffie zetten te waarderen.

Deze namiddag is in samenwerking met Anfiteatro (Wase vereniging die zich tot doel stelt om mensen samen te brengen die geboeid zijn door “la cultura italiana“ in al haar aspecten: kunst en taal, film en muziek, geschiedenis en actualiteit, mode en design, toerisme, eten en drinken.

Uiteraard is er ook onze gewone koffie en thee te verkrijgen .