De boekendief

Donderdag 7 september

Het verhaal speelt zich af tijdens de woelige periode in Duitsland tussen 1939 en 1943. Het bijzondere is dat de Dood het verhaal vertelt van Liesel en de mensen om haar heen. Ze is op weg met haar broertje en moeder naar een pleeggezin. De kleine jongen sterft en hij wordt begraven langs de spoorlijn. Ze vindt daar een klein boekje “het doodgravershandboek” en dat is het begin van haar passie voor boeken. Ze zal op het einde 14 boeken hebben, waarvan een aantal gestolen. Haar pleegouders Rosa en Hans, die het zelf niet zo breed hebben, vangen het tienjarig meisje goed op en haar pleegvader leert haar lezen door in de kelder woorden op de muur te schrijven. Op die manier kan ze wegdromen en ontsnappen aan een wrede wereld.

De Boekendief cover

Markus Zusak is een Australische schrijver(1975). Hij is de zoon van een Oostenrijkse vader en een Duitse moeder. Er zijn al vier boeken van hem in het Nederlands vertaald.

Praktisch: we bespreken dit boek op verplaatsing. Om 13.30 u. Mochten er nog geïnteresseerden zijn, buiten de leesgroep: info bij henriettepraet@telenet.be In oktober: geen bespreking, wel een film (Henriette kijkt programma na en verwittigt).