Dag Vreemde Man

Woensdag 6 maart 2024

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag!

We maken we er een heus muzikaal feest van.

Vzw Vrouwenontmoetingscentrum organiseert met de steun van vzw Cultuurlab Vlaanderen, de theaterproductie: Dag Vreemde Man Intiem...

Om 19.15 u is er een inleidend panelgesprek, gemodereerd door Wouter Van Bellingen met dames van Bonangana. Niet te missen !!!

dag vreemde man - voorkant
dag vreemde man - achterkant

Sinds begin september 2023 repeteert een groep van zo’n 20 anderstaligen voor de voorstelling DAG VREEMDE MAN. Ze komen uit alle windstreken. Naast bijvoorbeeld vluchtelingen uit Oekraïne en Palestina zijn er ook expats en migranten bij uit Hongarije, Roemenië, Congo, Kameroen, Mexico, Colombia, Kazachstan en Taiwan. En niet te vergeten: enkele Franstalige Belgen. Ze hebben niet allemaal podiumervaring, maar wel veel talent. De deelnemers werden gekozen na een auditie waar 160 mensen zich voor hadden ingeschreven. De enige voorwaarde was: Nederlands is niet je moedertaal. Wie geselecteerd werd, kreeg maandenlang uitspraakles, zangles, acteerles en dansles. Tof om weten: een van de zangeressen is de Kazachstaanse Anastassyia Kramer uit Sint-Niklaas.

dag vreemde man

Deze productie komt tot stand met steun van Cultuurlab Vlaanderen, vzw 'de Rand', de Taalunie, Koor&Stem, stad Vilvoorde, CC Het Bolwerk Vilvoorde, de Orde van den Prince Vilvoorde en het Instituut voor Levende Talen van de KU Leuven. In coproductie met Perpodium, met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid via uFund.


theater van A tot Z